Jerry Brudos

Jerome Henry "Jerry" Brudos har blivit kallad "the lust killer". Han kände sig under uppväxten ensam. Och han kände sig mindre omtyckt i jämförelse med sin bror. Mammans ogillande ska delvis berott på att hon egentligen ville att Jerry Brudos skulle varit en flicka. Han hade en skofetisch, som ska ha börjat i väldigt ung ålder, redan som femåring började han få ett intresse för skor, då han hittat ett par högklackade som skulle slängas. Hans mamma blev väldigt arg då hon upptäckte att Brudos hade sparat skorna och i sin ilska eldade hon upp dom. Vilket gav händelsen ännu mer dramatik och förmodligen en ännu mer intressant, förbjuden koppling. När han blev lite äldre började han bryta sig in i kvinnors hem och stjäla deras skor och även deras underkläder. I sina tonår började han utveckla ett våldsammare beteende, och han inte bara stal kvinnors skor, utan slog ner och ströp dom medvetslösa - innan han slutligen stal skorna. Han blev anmäld då han upptäcktes med att stjäla en grannes underkläder som hängde ute på tork. Men han lyckades dra detta som fördel och lura en tjej till att han istället jobbade åt polisen. Han fick med henne hem till sig, bad henne vänta i hallen medan han själv gick in i ett annat rum och drog på sig en mask för ansiktet. När han kom tillbaka hotade han henne med kniv och fick henne att klä av sig. Senare sa han att det var en främmande man som brutit sig in i hans hus, låst in honom i rummet intill och sedan tvingat flickan att klä av sig. Ganska långsökt förklaring? Kan tyckas.


Som 17 åring skickades han till en psykiatisk klinik (samma som använts under inspelningarna av "Gökboet" från 1975), då han erkänt att han under knivhot tvingat en tjej att posera naket medan han fotade. Flickan tvingades ner i ett hål han grävt med syfte att hålla fast sexslavar. Han diagnostiserades med borderline och schizofreni. Och fast man ansåg att hans lust att agera våldsamt mot kvinnor var djupt rotad så såg man på tillståndet mer som en tillfällig fas. Och man trodde också att mycket av hans frustration berodde på ett starkt hat mot modern. Men han ansågs alltså som tillräckligt frisk för att lämnas ut i samhället igen. Efter nio månader skickades han hem.

Han återvände hem och avslutade sina studier men fick låga studiereslutat trots att han visats sig mycket intelligent inom elektronik. Han försökte ansluta sig till armén då han inte lyckades få något jobb. Men armén fann hans beteende udda, och hans fantasier alldeles för bisarra. Så han antogs inte. Han flyttade då till sin mamma, som lät honom bo i ett skjul intill huset. Han hamnade i sina gamla vanor och stal kvinnors underkläder och skor. Hans begär ökade och han började misshandla kvinnor.

Så småningom fick han jobb på en radiostation och en vän där fixade en dejt åt honom. Dom gifte sig då hon blev gravid, flyttade till Portland i Oregon, fick ytterligare ett barn och Brudos började arbeta som elektriker. Hans fru gick med på märkliga sexuella krav/önskemål och sådant som att gå runt naken i huset i högklackat på hans befallning men då hon fann Brudos i damunderkläder började äktenskapet fallera. De skiljde sig inte, men den intima biten upphörde. Brudos höll sig mer och mer i sin arbetsverkstad där ingen kunde störa eller upptäcka honom i märkliga situationer.

Så småningom började kvinnor i området att försvinna, mellan 1968-1969.
19 åriga Linda Slawson som arbetade som försäljare hade oturen att bli ett av Brudos offer. Han högg av flickans fot och använde som modell till sin samling av skor.
Därefter var det 23 åriga Jan Whitney vars bil fick motorstopp. Brudos erkännde att han ströp henne i bilen och därefter hade sex med henne. Efter det tog han med sig kroppen till sin verkstad. I flera dagar förgrep han sig på kroppen, som han hängt upp på en krok i taket. Innan han gjorde sig av med hennes kropp skar han av hennes högra bröst för att använda till en form.
Karen Sprinker 19 år, var nästa flicka. Brudos hotade henne med pistol och tvingade in henne i sin bil. Han tog med henne till verkstaden och våldtog henne. Senare tvingade han henne klä på sig andra offers underkläder som hon också fotades i. Han upprepade sedan proceduren att hänga upp henne på kroken i taket, där hon dog, och våldförde sig på henne. Han skar av båda hennes bröst innan han gjorde sig av med kroppen.




Sista kända offret var Linda Salee, 22. Han kidnappade henne från ett shopping center. Tog med henne hem våldtog, ströp och (som med alla sina kända offer) dumpade henne i en närliggande sjö.

 Vad som slutligen ledde till Brudos var de kvinnor han försökt attackera - men som kommit undan.
Dom kunde sedan ge polisen tillräckligt med info för att Brudos skulle bli misstänkt.
I häktet erkände Brudos dom fyra morden. Ytterligare bevis (bla foton och kroppsdelar) i Brudos hem gav polisen tillräckligt för att kunna fälla honom för tre av de fyra morden han stod misstänkt för.
Han dömdes till dödsstraff och livsstidsstraff men dog av naturliga skäl i sin cell 2006 då 67 år gammal.

No comments:

Post a Comment